0 artikelen € 0,00

Tips en
weetjes

5 februari 2015
Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder, maar waarom graanvrij hondenvoer en wat zijn de voordelen? Vaak wordt er gezegd dat graanvrij hondenvoer gezonder is... dat is waar! Weliswaar verschilt dit sterk per type hond. Niet elke hond heeft dezelfde voedingsbehoefte. Laten we er eens dieper induiken.
Graanvrij hondenvoer steeds populairder, maar is het ook echt gezonder? topic pic
Veel soorten hondenvoeding zijn geproduceerd op basis van granen, die gezondheidsproblemen (zoals haaruitval, kale plekken, jeuk, etc.) kunnen veroorzaken bij honden of katten. Granen zijn namelijk moeilijker te verteren, die problemen kunnen geven in het spijsverteringsstelsel. Graanvrij hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor de voedselgevoelige en voedselallergische hond. De Ierse Setter is een voorbeeld van een ras die snel gevoelig kan zijn voor (tarwe)gluten.

Waarom zitten er vaak granen in hondenvoeding?

Overgevoeligheid wordt vaak in combinatie gelegd met granen, maar van alle allergieën bij honden, zijn er maar enkele die zijn toe te wijten aan voeding. Overgevoeligheid voor eiwitten in vlees komt vaker voor dan overgevoeligheid voor gluten, oftwel eiwitten in granen. Granen zijn essentieel om een gebalanceerde voeding mogelijk te maken. Granen geven energie en helpen de gehaltes aan mineralen, vetten en eiwitten op elkaar af te stemmen. Ook zijn granen noodzakelijk voor binding en de structuur van de brok. Bovendien voorkomen ze verstoppingen in het darmkanaal, doordat ze rijk aan vezels zijn.

Waarom graanvrij / glutenvrij hondenvoer?

Granenallergie en glutenallergie zijn termen die soms door elkaar gebruikt worden. Deze verwarring onstaat doordat granen gluten bevatten, gluten zijn een groep van eiwitten in granen. Hierbij kan men denken aan rogge, tarwe, haver en gerst.

Niet elke hond heeft dezelfde voedingsbehoefte. Graanvrij hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor gevoelige honden, wat de kans op een allergische reactie verkleind. Er is niet één dieet dat perfect aansluit bij elke hond. Met andere woorden, er is geen één hondenvoeding voor huisdieren is een 'one-size-fits-all voedingsoplossing'. Leeftijd en levenstijl zijn de belangrijkste factoren wat betreft de voedingsbehoefte van jouw hond.

Glutenallergie bij jouw hond?

De symptomen van een glutenallergie bij honden kunnen verschillen. Enkele symptonen kunnen zijn: darmproblemen, braakverschijnselen en huidproblemen bij de hond. De dunne darm zal beschadigen waneer een hond met een glutenallergie gluten binnenkrijgt. De benodigde voedingsstoffen worden vervolgens onvoldoende opgenomen door het lichaam van de hond. De hond heeft op den duur tekort aan bepaalde voedingsstoffen en zal een verminderde weerstand opbouwen. Op deze manier kan de hond op den duur bepaalde tekorten en heeft hij logischerwijs ook een verminderde weerstand. Hierdoor de wordt de vicieuze cirkel in stand gehouden totdat deze doorbroken wordt; dit zal gebeuren wanneer de hond langere tijd geen gluten meer binnen zal krijgen.

Veel gehoord, maar nog niet wetenschappelijk bewezen, is dat (tarwe) gluten daarnaast epilepsie aanvallen bij honden kan stimuleren, evenals bij mensen. Hetzelfde geldt voor chemische toevoegingen zoals onnatuurlijke conserveermiddelen en geur- kleur- en smaakstoffen. Heeft jouw hond last van epileptische aanvallen dan is het raadzaam om een volledig glutenvrije en natuurlijke voeding voort te zetten.

Graanvrije hondenbrokken bij Jarco

Glutenvrije of graanvrije hondenbrokken zijn geïntroduceerd om de hond de juiste voeding te kunnen geven. Uitgebalanceerde natuurlijke en complete hondenvoeding. Met graanvrij hondenvoer loopt jouw hond minder risico op allergische reacties. Graanvrij hondenvoer is speciale glutenvrije voeding gebaseerd op een eiwit en een koolhydraatbron (aardappel). Graanvrij hondenvoer is zeer geschikt voor honden die allergisch zijn voor granen (rijst, maïs, tarwe, gerst, enz.). De graanvrije hondenbrokken van Jarco bevatten ook zalmolie en daarmee de essentiële vetzuren EPA en DHA, die zorgen voor een goede conditie van de vacht. Verder bevat deze speciale voeding van Jarco Fructo-Oligosaccharides (FOS) dat zorgt voor een goede darmmotiliteit en gist dat bijdraagt aan de weerstand van jouw hond. Speciaal samengesteld voor kleine, middelgrote en grote honden van jong tot oud. Het is een uitgebalanceerde natuurlijke en complete voeding voor iedere hond.

Meer informatie over hondenvoer zonder granen? De proffesionals van Jarco helpen jou graag verder om de juiste keuze te maken voor jouw hond. Mail jouw vraag naar info@Jarco.nl en wij geven je direct een passend advies.
Terug naar boven