0 artikelen € 0,00

Tips en
weetjes

5 februari 2015
Dierendag op 4 okotober is de dag om jouw hond of kat eens extra te verwennen. Vele baasjes over de wereld geven hun hond of kat een speeltje, een lekkere snack of gaan er gewoon lekker op uit. Een fantastische dag, maar hoe is dit initiatief eigenlijk ontstaan?
Op 4 oktober is het weer zover, Werelddierendag! topic pic
Werelddierendag is een initiatief geweest van de Wereldvereniging van Dierenbescherming in 1927. Werelddierendag is juist gekozen op de dag dat de Katholieken de heilige Franciscus van Assisi een speciaal eerbetoon gaven. Wat nogal eens ten onrechte wordt beweerd is dat hij zich alleen met dieren bezig was. Hij was met name bezig met allen die aan de onderkant van de samenleving hingen in die tijd, mensen die in extreme armoede moetsen leven, zoals melaatsen en andere zieken.

Degenen die nog weer daaronder warden geplaatst in die middeleeuwse samenleving waren de dieren. De leer van Franciscus bestond uit het achterlaten van al je bezit en je in dienst stellen van de allerarmsten op de wereld. Hij heeft in die zin zich dan ook beziggehouden met dieren en er wordt dan ook beschreven dat hield voor dieren.

Uiteraard verdienen alle dieren elke dag het beste. Dat begrijpen wij bij Jarco ook, daarom bieden wij het lekkerste honden- en binnenkort ook kattenvoer aan. Zo kan je jouw hond of kat extra verwennen, elke dag weer! Bovendien is Jarco hondenvoer 100% natuurlijk en heeft het een zeer hoog vleesgehalte. De juiste voeding voor iedere hond!
Terug naar boven