0 artikelen € 0,00

Tips en
weetjes

5 februari 2015
De Jack Russell terrier genaamd Gidget, werd na vier maanden vermissing teruggevonden aan de andere kant van de Verenigde Staten, van Pennsylvania naar Portland. Een Jack Russell terrier was weer opgedoken bij een dierenasiel ruim 4.500 kilometer verderop.
Vermiste Jack Russel ruim 4.500 kilometer verderop teruggevonden topic pic
Een wandelaar zag de hond ronddwalen over straat en heeft de 7-jarige Gidget naar het dichtstbijzijnde dierenasiel gebracht. Gidget heeft een ship, zodat het gemakkelijk was om de eigenaar te bereiken, die bleek te wonen in de buurt van Philadelphia. De eigenaar gaf aan dat de hond sinds 22 april werd vermist, twee dagen na Pasen.

Het is een raadsel hoe de hond is aangekomen in Portland. "De hond heeft hier niet gewoond en niets zou haar hier brengen", aldus Wood (eigenaar Dierenasiel). "Waarschijnlijk heeft iemand hier naar toegebracht, maar we weten niet wie of hoe." Wood zegt dat Gidget een beetje dun was, maar verder in goede staat. Ze heeft 5 kilo verloren tijdsens haar vermissing van bijna 5 maanden. "Haar ogen zijn glanzend en ze is energiek. Bovendien ziet haar vacht er geweldig uit, een mooie glazende vacht" aldus Wood.

Het asiel en de eigenaar proberen te achterhalen hoe de hond terug naar Pennsylvania is te krijgen. De eigenaar heeft niet het geld om te vliegen en het asiel is niet in staat om het transport te verzorgen. Wood hoopt op iemand die van Portland naar Philadelphia zal gaan reizen, die bereidt zou zijn om de hond mee te nemen. "Het lijkt op een soort Disney-verhaal," zei Wood. "Gelukkig krijgt het verhaal ook nog eens een goed einde, nu alleen nog veilig thuis zien te krijgen."

Een ding is in ieder geval zeker, deze Jack Russel terrier is topfit! Nog goed in vorm en gezond, na een lange reis van ruim 4.500 kilometer. Wist jij dat de Jarco experts erin zijn geslaagd om een optimale mix van ingrediënten samen te stellen voor elke hond? Zo is er ook een uitgebalanceerde hondenbrok voor energieke honden, zoals Gidget. Hondenvoer voor extra energie!
Terug naar boven